Terugblik conferentie 9 oktober “Opleiden en onderzoek in de school 2019”

Op 9 oktober organiseerde de Academische Opleidingsschool “Het Utrechts Model” de conferentie over  “opleiden en onderzoek in de school”. Het thema was: “hoe maak je het leren zichtbaar?”.

Wij danken u hartelijk voor uw deelname en hopen dat u met plezier terugkijkt op een inspirerende conferentie.

Nagenieten?
Klik hier voor de Video sfeerimpressie AOS-conferentie 9 oktober 2019.

20:00 – 20:30 uur – Borrel in het rest

Nalezen?

De materialen van de conferentie (programma, onderzoekposters, foto’s, PowerPoints, video’s) vindt u hier.
 
·       Keynote:Rene Kneyber heeft ons op een prikkelende wijze meegenomen in de vraag hoe je als school een effectief toetsbeleid kan vormgeven. PowerPoint is beschikbaar. Weblecture is binnenkort beschikbaar.

·       Workshops: 11 experts afkomstig van de lectoraten en de AOS-scholen hebben boeiende workshops verzorgd. Een greep uit de thema’s: “verdiepend leren op de werkplek”, “vraagarticulatie en doorwerking van onderzoek in de school”, “muzisch perspectief op docentschap”, “ludodidactiek”, “hoe maak je leren zichtbaar in een flipped classroom?”, “Formatief handelen, functioneel toetsen en het langetermijnleren”. Aantal PowerPoints is beschikbaar.

·      Presentaties: 12 scholen hebben interessante presentaties gegeven over de uitkomsten van praktijkgericht onderzoek binnen hun school. Een greep uit de onderzoeksonderwerpen: “Invloed autonomie op motivatie havo-4-leerlingen bij lessen”, “De voorspellende waarde van cijfers”, “formatief evalueren”. Posters van het onderzoek zijn beschikbaar.

·       AOS Onderwijstalentprijs: Er werd een video vertoond van 7 studenten die genomineerd waren voor de AOS Onderwijstalentprijs 2019. De video laat zien met welke producten / onderzoeken de trotse studenten door de scholen zijn voorgedragen voor deze prijs.
Begeleiding Startende leraren: Alle AOS-scholen hebben het certificaat ontvangen ter afsluiting van het project “begeleiding startende leraren” (BSL).