Professionaliseringsaanbod

Voor schooljaar 2024-2025 worden er vanuit de AOS enkele trainingen aangeboden. Voor meer informatie kan je terecht bij Thijmen van de Waal via tjwaal.aos@gmail.com.

  • Training werkplekbegeleider starter: In deze cursus leer je in vijf bijeenkomsten van elk 2,5 uur over het begeleiden van een student.
  • Training werkplekbegeleider gevorderd: In deze cursus krijg je een opfriscursus en verdieping in het begeleiden van een student.
  • Training coach voor starters: In deze cursus leer je in vijf bijeenkomsten hoe je een startende docent het beste kunt begeleiden binnen de school.
  • Training begeleiden met beeld: In deze cursus leer je in vier bijeenkomsten de beginselen van videoanalyse in de klas, waarna je aan de slag gaat met filmfragmenten in samenwerking met de medecursisten.
  • Training ‘meer doen met data in de school’ (georganiseerd door de UU): In deze cursus leer je omgaan met de data die aanwezig is in de school. Met behulp van interactieve bijeenkomsten leer je de data verwerken en conclusies trekken uit de data die gebruikt kunnen worden binnen de school. Voor meer informatie zie: https://professionals.uu.nl/nl/cursus/data-in-de-school
  • Leergang ‘onderzoek in de school’ (georganiseerd door de UU): In deze cursus leer je hoe je onderzoek binnen de school kan opstarten. Verplicht voor een startende docentonderzoeker in de AOS.

De aanmelding voor schooljaar 2024-2025 is gestart op 3 juli 2024. De deadline voor aanmelden is 1 oktober 2024. De AOS betaalt de cursussen voor deelnemers onder de voorwaarde dat de cursist de cursus met goed gevolg afrondt. Anders is de rekening voor de school zelf.