Anna van Rijn College

Talentontwikkeling

Op het Anna maken we werk van  talent! Een stukje van het rooster mag de leerling vullen met zogenaamde talentlessen. Denk bijvoorbeeld aan extra theater- en danslessen, Chinees of de Bèta-talent groep. Het Anna is ook een officiële Microsoft Imagine Academy wat betekent dat leerlingen bij ons verschillende Microsoft certificaten kunnen halen voor bijvoorbeeld Word, Excel, Adobe en HTML. Ieder jaar organiseren we de goede doelen dag Red Nose Day, is er De Revue (door en voor leerlingen) en de jaarlijkse theaterproductie en ook een kleiner podium zoals Café Chantant, het open podium voor muziektalenten van het Anna. Een bijzonder programma voor talentontwikkeling is het Junior Medical Programme op het gymnasium. Naast Latijn en extra Klassieke Vorming, hebben we volop aandacht voor gezondheidskundige onderwerpen. Tijdens lichamelijke opvoeding is er bijvoorbeeld extra aandacht voor anatomie, bij biologie en Global Perspectives komen extra onderwerpen rondom gezondheidszorg aan bod en iedere leerling krijgt bovendien een cursus EHBO en Microscopie. 

Maatwerk

Op het Anna Lyceum bieden we onderwijs op maat. Alle leerlingen werken met een laptop zodat er veel aandacht is voor activerende werkvormen. Bovendien biedt de laptop de mogelijkheid om makkelijk te kunnen differentiëren en zelfstandig (verder) te kunnen werken. Alle leerlingen op het Anna mogen zelf een stukje van hun rooster bepalen. Iedere dag volgt de leerling vier of vijf 70 minuten lessen. Daarnaast volgt hij één les van 40 minuten naar eigen keuze. In de bovenbouw breiden we de keuzemogelijkheden nog wat verder uit en mag de leerling ook een aantal van de 70 minuten lessen zelf kiezen.

Internationalisering

Op het Anna vinden we internationalisering belangrijk. Leren doe je wat ons betreft niet alleen uit de boeken maar ook door kennis te maken met de wereld om je heen. Zo hebben alle leerlingen op het Anna de mogelijkheid om mee te doen aan een uitwisseling, bijvoorbeeld met een school in Spanje of zelfs met een school in China! Internationaliseren krijgt nog meer aandacht op onze tweetalige afdeling. Al meer dan 25 jaar is het Anna toonaangevend binnen het netwerk tweetalig onderwijs en hebben we het predicaat ‘senior school’.