Christelijk College GroevenbeekFacts
  • 2900 leerlingen
  • 2 vestigingen in Ermelo en Putten
  • Onderwijsaanbod: (t)vwo, atheneum, havo, vmbo alle leerwegen, lwoo

 

“ Leren doen we samen”. Deze slogan werd tien jaar geleden bedacht door leerlingen van Groevenbeek. Het was hun antwoord op de vraag: “Wat vind je kenmerkend voor de school?”. De slogan past inderdaad heel goed bij Groevenbeek. We zijn een school waarin leerlingen, ouders en medewerkers goed samenwerken, zodat de leerlingen hun talenten kunnen ontwikkelen.

Groevenbeek staat voor goed onderwijs, prima resultaten en zorgvuldige leerlingbegeleiding. Groevenbeek bruist van activiteiten en er is een prettige sfeer in de school. Groevenbeek biedt open christelijk onderwijs. De schoolsfeer en ambitie van Groevenbeek kunnen samengevat worden in drie woorden: veelzijdig, vriendelijk en vertrouwen.
Veelzijdig, omdat er voor elke leerling wel een geschikte opleiding is en omdat er heel veel activiteiten zijn op allerlei gebied. Vriendelijk, omdat we het belangrijk vinden dat iedereen zich echt thuis en gerespecteerd voelt en omdat er voor iedereen persoonlijke aandacht is. Vertrouwen,
omdat we uitgaan van de talenten en mogelijkheden van leerlingen en medewerkers en omdat we ons laten leiden door de bijbel, waarin vertrouwen centraal staat.

Kenmerken van Groevenbeek

  • Groevenbeek staat voor een vriendelijk en duidelijk pedagogisch klimaat, waarin leerlingen en medewerkers elkaar zorgvuldig en met respect behandelen.
  • Groevenbeek biedt onderwijs dat alle leerlingen stimuleert om hun talenten optimaal te ontwikkelen, uitstekende prestaties te leveren en zelf verantwoordelijkheid te dragen.
  • Groevenbeek houdt actief rekening met verschillen tussen leerlingen en biedt alle leerlingen passende en deskundige ondersteuning.