De Breul

Midden in het groen in Zeist vind je De Breul, een gezellige en ambitieuze school voor mavo, havo, atheneum, gymnasium en Technasium.

Ons motto is samen leven, samen leren, samen doen.
Bij ons op school kunnen leerlingen zich breed ontwikkelen en leren ze voor het leven. Wij zoeken de balans in onze waarden: Hier werken we aan intellectuele rijkdom én aan innerlijke rijkdom, we vinden het individu, maar ook de groep belangrijk, we zijn ambitieus, maar gezelligheid en sfeer zijn net zo belangrijk!

Scholengemeenschap De Breul levert vanuit een katholieke traditie een bijdrage aan de intellectuele ontwikkeling van de leerlingen, naast het ontwikkelen van een attitude, namelijk een open kritische blik naar de leefomgeving en het eigen functioneren daarin.

Naast het aandacht geven aan cultuur en culturele verscheidenheid is ons doel het optimale uit de vele talenten van leerlingen te halen. We bieden hen daarom een goed en prettig leerklimaat. Wij geven de leerlingen kansen en vrijheid binnen heldere kaders. We gaan daarbij uit van respect voor elkaar en van mutua fides: wederzijds vertrouwen.