ORS Lek en Linge

Van vmbo-basisberoepsgericht tot gymnasium. Een vrijeschoolleerroute én tweetalig onderwijs. Zowel binnen als buiten de les leren we de leerling de wereld ontdekken. We staan voor een persoonlijke aanpak, gericht op de ontdekking en ontwikkeling van talenten en interesses van de leerlingen. We dagen ze uit met leuke en leerzame activiteiten, projecten en excursies. 

Vwo van Lek en Linge in Culemborg behoort tot de selecte groep van Excellente Scholen, 2015-2021. Vestiging de Lingeborgh heeft het predicaat 2020-2022.

Onze school is gevestigd op vier locaties in Culemborg en één vestiging, met twee naast elkaar gelegen gebouwen, in Geldermalsen.

Met een totaal van ongeveer 3750 leerlingen zijn we een grote school met veel mogelijkheden. We kiezen er bewust om ons onderwijs kleinschalig te organiseren in zes gebouwen, elk met een eigen locatiecultuur.

Als docent ben je lid van een onderwijsteam en een vaksectie. De grootte van de vaksecties verschilt per vak. Ieder onderwijsteam bestaat uit 12 – 33 docenten onder leiding van een teamleider (en coördinerend docenten).